Het Slimme zelflerend Algoritme

Het CleverLoop beveiligings algoritme start vanaf het moment dat je het systeem geïnstalleerd hebt en leert met de tijd. Het aantal valse meldingen dat je ontvangt zal dalen omdat het systeem stabieler wordt, door de analyse van jouw unieke omgeving.

Alarm vs. Bewegingen

Het slimme zelflerend Algoritme behandelt gebeurtenissen verschillend, afhankelijk van hoe belangrijk ze zijn.

Alerts zijn voor de gebeurtenissen die geïdentificeerd zijn als belangrijk, zoals een persoon op je erf. Je krijgt direct een melding middels een video alert in je CleverLoop app. Het filmpje wordt lokaal en in the cloud opgenomen (deze optie kun je ook uitschakelen).

Bewegingen zijn onbelangrijke gebeurtenissen, zoals een huisdier dat voorbij loopt. Je krijgt geen melding en de video is alleen lokaal opgenomen (maar is nog steeds te bekijken op je mobiele toestel).

Hoe weet ik op het een 'Alert' is of een 'Beweging'?

Beide type gebeurtenissen zijn te bekijken via de CleverLoop app en het is makkelijk om het verschil te zien.

Als de activiteit beeldmateriaal heeft op de tijdlijn van een camera, dan is het een alert. Als er 'Beweging' staat op de tijdlijn en er is geen beeldmateriaal, dat is het een Beweging.

Als je klikt op zowel alerts, als op bewegingen, dan kun je de video van de activiteit bekijken. Op deze pagina zie je bovenaan ook of het een Alert of Beweging betreft.

Wat als een activiteit niet correct is ingedeeld?
Wanneer je denkt dat CleverLoop een activiteit onjuist heeft ingedeeld, klik dan op de knop die onderaan het scherm staat van waar je het beeldmateriaal bekijkt en
de categorie wordt veranderd.

Deze knop zegt 'Dit moet een beweging zijn' op de alert pagina, en 'Dit moet een alert zijn' op de pagina met bewegingen. Door deze knop te gebruiken train je het algoritme te reageren op je omgeving en leert het wat belangrijk is en wat niet.

We raden je sterk aan om ook de Fine tuning te gebruiken, zoals hieronder genoemd.

Fine Tune Smart Detectie
Het slimme zelflerend algoritme werkt beter met jouw aanpassingen, specifiek voor jouw omgeving.

Als je naar 'Camera instellingen' pagina → 'Fine Tune Smart Detectie' gaat, kun je specificeren of je camera 'Inside' of 'Outside' bekijkt. Dit is vrij belangrijk, aangezien we twee sets van algoritmes ontworpen hebben die omgaan met verschillende omgevingen.

Voor indoor gebruik moet je de menselijke maten invoeren in het beeld. Je kunt ook selecteren of de camera huisdieren moet negeren of niet.

Voor outdoor gebruik kun je maximaal 3 hotspots specificeren. Activiteiten in deze gebieden worden gedetecteerd en geanalyseerd, gebieden buiten de hotspot worden niet gedetecteerd.

Als je problemen ondervindt met het selecteren van hotspots, voel je vrij om een ticket aan te maken, samen met een snapshot van het te monitoren gebied, zodat onze experts je kunnen helpen bij het creëren van de optimale situatie.