Hieronder volgt een to-do lijst wanneer een enkele camera offline gaat tijdens dagelijks gebruik. Als dit je eerste installatie is, klik dan op deze link.

1. Check of de stroomtoevoer functioneert
Als je de buiten stroom adapter niet juist hebt afgedekt, kan het blootgesteld worden aan regen en defect raken. Als het om een indoor camera gaat, check dan of de LEDs knipperen. Als het een outdoorcamera betreft, gebruik dan deze link of wacht tot het avond wordt om te zien of de LED rood kleurt.

2. Herstart de camera en kijk of deze online gaat
In de meeste gevallen lost het herstarten van de camera dit probleem op, door de stroomkabel uit en opnieuw in te pluggen. Check in dit geval je camera firmware versie, of maakt een ticket aan voor de helpdesk.

3. Versterk je WiFi signaal, of sluit eenvoudigweg een ethernetkabel aan
Als je camera een poos online is en dan ineens offline gaat, dan is waarschijnlijk je WiFi signaal niet sterk genoeg om de camera te ondersteunen. Je kunt enerzijds je camera dichter naar de router verplaatsen, of anderzijds een WiFi versterker / Homeplus gebruiken om het signaal sterker te krijgen.