Notitie: Als het niet lukt om het systeem te laten draaien op IR modus, dan kan het zijn dat de firmware van je camera niet up to date is, via deze link vind je meer informatie.
Zowel de indoor als de outdoor camera's schakelen automatisch naar Infra Rood modus als de omgeving donker wordt.

Je kunt twee problemen ervaren rondom deze automatische night vision modus:

1. De camera is dicht bij een televisie scherm geplaatst, in een donkere ruimte. Het licht van de camera verward de camera, waardoor je een frequent klik geluid hoort.
2. De camera is direct tegenover een raam geplaatst. De reflectie van de IR lampjes van de camera kan het beeld verstoren.

Beide problemen zijn op de lossen door de 'Automatische Camera IR' modus uit te schakelen, op elke camera instellingen pagina. Dit betekent dat de camera niet langer automatisch de IR modus activeert.

Als je meer wilt weten over de automatische IR modus van de camera's, en de twee problemen die hiermee gepaard kunnen gaan, klik dan hier. (link)