De doelstelling van CleverLoop is altijd geweest om voorzieningen te bieden, die je controle geven over je veiligheid en privacy. Een functie die je deze controle geeft, is de mogelijkheid om cloud opslag van je videobeelden in- en uit te schakelen.

Om het veiligheidniveau te maximaliseren, is cloud opslag standaard ingeschakeld (je kunt dit uitschakelen via de app wanneer je maar wilt). Zelfs wanneer cloud opslag uitgeschakeld is, worden GIF image files van lage resolutie geupload door Cleverloop om goed te kunnen functioneren. Je kunt er zeker van zijn dat al je data gehost is op Amazon's veilige AWS servers.

Je kunt de Backup naar Cloud opslag voor elke camera in- en uitschakelen door naar de instellingen van elke camera te gaan. (het kleine tandwieltje rechts onderaan het camera beeld).