De CleverLoop compatible outdoor camera kan gevoed worden door Power-over-Ethernet (PoE). Maar, we sluiten geen PoE onderdelen bij. Gevorderde gebruikers kunnen er wellicht voor kiezen om PoE accessoires voor hun buitencamera's aan te schaffen voor een paar euro.

Switch/Router is PoE ondersteund

Als je Switch/Router PoE ondersteund is, dan heb je een 12V 1A 802.3af 'PoE' splitter' nodig.

Switch/Router is niet PoE ondersteund:

Als je Switch/Router niet PoE ondersteund is, dan heb je een 'passieve PoE injector en PoE splitter' nodig.

De injector sluit aan op je Switch/Router en de splitter op de outdoor camera. Beiden zijn dan verbonden via een ethernet kabel.

Houdt in gedachten dat je ethernet kabel lang genoeg moet zijn om je outdoor camera met je router te verbinden om stroom en data te verzenden.

Hier volgt een video, gemaakt door een CleverLoop gebruiker die een outdoor camera geïnstalleerd heeft aan de buitenkant van zijn huis, onder een gevel.

Het is een hele bruikbare video en laat zien hoe hij middels een aantal stappen zijn outdoor camera geïnstalleerd heeft, inclusief het weerbestendig maken van zijn PoE splitter, ethernetkabels naar buiten trekken vanaf een zolder en het ophangen van de splitter.
Hier is een afbeelding van een passieve PoE injector en de splitter, plus twee afbeeldingen van deze onderdelen in gebruik met de outdoor camera. Let op dat je een 2.1 mm*5.5mm set besteld.

Hieronder zie je schematisch hoe de outdoor camera verbonden is met de PoE accessoires.