HomePlug gebruikt je stroomkabels thuis om een internetsignaal te verzenden. Je kunt de adapter naast je router inpluggen en een versterker naast de de plek waar je van plan bent om je camera te plaatsen. De stekkers verzenden een internet signaal door de elektrische bedrading.

Er zijn twee soorten HomePlug, de een ondersteunt alleen ethnernet verbinding, de andere ondersteunt zowel ethernet als draadloze verbinding.

Je kunt je keuze maken op basis van wat je nodig hebt. Je kunt ook een extra versterker kopen als je wilt, zodat je een Adapter naast de router hebt en verschillende versterkers in andere kamers. Het CleverLoop Base Station kan ook in een van deze versterkers gestopt worden.

Notitie; als je HomePlug draadloos wilt gebruiken, dan is het een stuk makkelijker wanneer je de aanmeldgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) hetzelfde maakt als de router. Dit zorgt ervoor dat de camera's het signaal makkelijk oppikken.