Bij het installeren van uw buitencamera’s moet je ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot zowel stroom en data. Er zijn 3 manieren om stroom en data van en naar buitencamera’s te krijgen, en hier leggen wij uit welke deze zijn.

Voor deze 3 methoden, is het belangrijk om op te merken dat voor buitencamera's welke gemonteerd worden aan de buitenkant van een woning kan betekenen dat er een gat door een muur of een dakrand geboord moet worden, zodat u een kabel kan doorvoeren van binnen naar buiten.

Hier zijn de 3 types van stroom en data overdracht:

1. Stroom via de Kabel, werkt met behulp van WiFi

Wilt u de buitencamera aansluiten op een stopcontact en verbinden met behulp van WiFi, dan hoeft u alleen maar een klein gaatje (12mm is voldoende) te boren door een muur om een stroomkabel door te voeren van binnen naar buiten. U moet op een stopcontact aan de binnenkant van de muur hebben. De andere optie is om een elektricien een buiten stopcontact te laten installeren.

Let op: de buitencamera moet dicht bij je router hangen, anders wordt het WiFi-signaal mogelijk te zwak om de camera om goed te laten werken. Een slecht WiFi signaal zou ertoe kunnen leiden dat de camera onstabiel wordt en offline gaat met tussenpozen, dus je zou dan eventueel een WiFi booster kunnen gebruiken.

2. Stroom via de Kabel, werkt via Ethernet-kabel

Deze methode vereist het boren van een grotere gat in de muur te, omdat je zowel een stroomkabel en een Ethernet-kabel moet doorvoeren van binnen naar buiten. Echter, het zorgt voor een stabieler signaal dan gebruik van het WiFi signaal. Als u niet wilt dat er 2 kabels lopen en een groter gat geboord moet worden, dan is de derde optie een mogelijkheid, maar het is iets technischer.

3. Power over Ethernet-kabel (PoE)

Deze methode maakt gebruik van een Ethernet-kabel voor zowel stroom als signaal overdracht. Je hoeft alleen maar een enkele Ethernet-kabel door een gat in de muur door te voeren en ook deze optie biedt een meer stabiele datasignaal dan het gebruik van WiFi.

Wij verwijzen je naar deze oplossing voor meer info over PoE:

http://support.cleverloop.com/nl/support/solutions/articles/6000080965-powering-an-outdoor-camera-using-power-over-ethernet-poe-