Check of je ethernet kabel op de juiste manier is aangesloten op zowel de camera, als op je router, en dat je telefoon verbonden is met je WiFi-netwerk. Volg dan de volgende stappen:

1. Open de CleverLoop app en zoek naar de 'Camera Diagnose' functie. Hier kom je door op het menu icoontje te klikken, links bovenaan de thuis pagina. Het staat onder 'Mijn Account' en 'Feedback'.

2. Hier vind je een lijst van de IP adressen voor de camera's op jouw netwerk. Kies de camera die je wilt aanpassen en voer het IP adres in bij je web browser. Je vindt de camera ID op het label van de camera. Zo weet je welke je moet kiezen als je meerdere camera's hebt.

3. Kies degene die u wilt bewerken, en voer het IP-adres in uw webbrowser. Als u geen IP-adressen van de camera’s kunt zien, zorg ervoor dat uw camera is aangesloten via Ethernet op de router en spanning heeft. Zorg er ook voor uw telefoon is verbonden via WiFi op hetzelfde netwerk als de camera en het basisstation.

4. In de browser komt een pop up van een webpagina die je vraagt om de gebruikersnaam en het wachtwoord van de camera. De standaard gebruikersnaam is 'admin' en het wachtwoord is '123456'. Als je de camera gegevens veranderd hebt, dan dien je deze nieuwe gegevens in te voeren.
5. Klik op video mode 1 om te starten, als je deze pagina niet kunt zien dan is dat niet erg.

6. Klik op 'Setup' → 'Netwerk' in de linker kolom → 'WiFi', als WiFi niet aanstaat dan dien je dit aan te zetten.

7. Kies vervolgens voor het juiste WiFi netwerk waar je de camera mee wilt verbinden. De WiFi met het hoogste RSSI nummer is meestal de beste keuze – zo lang het maar je eigen netwerk is.
8. Voer het wachtwoord van de router van je WiFi in.
9. Klik op de 'Check/Test' knop om de verbinding te testen. Er verschijnt een pop up die test of de camera nu verbonden is met de WiFi. Als de check mislukt, voer je WiFi wachtwoord opnieuw in; mogelijk was de eerste keer incorrect. Zorg dat je SSID of wachtwoord geen speciale tekens (=&”/) bevat. Wanneer het verbinden gelukt is, ga dan door naar de volgende stap.

10. Je kunt nu de Ethernet kabel loskoppelen. Het duurt circa 1 minuut voordat de camera opnieuw geladen is.
11. Volg de instructies in de app om te camera toe te voegen, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Het is niet langer nodig om een WiFi verbinding te hebben met de camera, tijdens het gebruiken van de app.
12. Het duurt een paar minuten voordat het CleverLoop Base Station de nieuwe camera heeft gedetecteerd. Hierna kun je aan de slag!